Hunde som vi mindes

 Zalazar Jackpot
dkch estch plpzsg plsg96 balt.w.98 kbhv99 intch klbch plsg00 plch euv2000
Zalazar Jackpot
(dkch ich Cairndy Luca Lorito & dkch klbch Cairndy Kringle)
Født 4.12.1993 - † 2009
Opdr: Mette Sørum
Ejer: Mette Sørum
 

Årets Cairn Terrier No.5 og Årets Cairn Han No.2 i 1997
Årets Cairn Terrier No.4 og Årets Cairn Han No.2 i 1999
ÅRETS CAIRN TERRIER i 2000
ÅRETS CAIRN SENIOR 2001
ÅRETS TERRIER SENIOR 2001
ÅRETS TERRIER AVLSHUND 2001
ÅRETS CAIRN TERRIER AVLSHUND 2002
ÅRETS TERRIER AVLSHUND 2003


Jackpot er den stolte far til 3 Danske Champions:
dkch Zalazar Voodoo Magic, dkch Nordcairn's Imagine Me, dkch Nordcairn's Imagine You

 

DKCH ICH
Cairndy Luca Lorito
Cairndy Årsunge Tofthus' Howdy DKCH
Cairndy's Cecil
DKCH
Sarimont Shangri-la
DKCH
Cairndy's Månestråle

Cairndy's Dynasty

Dancairn Evita
Cairndy Zloty DKCH INTCH KLBCH KBHV92 VV92
Cairndy's Only Oliver
DKCH INTCH
Fettercairn Tot

Saleden Toastet Spice
Cairndy's Pandekage DKCH
Cairndy's Cecil

Cairndy's Goldie
DKCH KLBCH
Cairndy Kringle
KBHV90 DKCH SFCH VV91 DCH VDHCH INTCH
Cairndy Ymer
DKCH INTCH KLBCH KBHV92 VV92
Cairndy's Only Oliver
DKCH INTCH
Fettercairn Tot

Saleden Toastet Spice
Cairndy Skæg Og Ballade
Cairndy Nam Nam

Cairndy Hovsa
DKCH
Cairndy's Månestråle
Cairndy's Dynasty DKCH
Cairndy's Ønske

Cairndy's Åh Så Dejlig
Dancairn Evita
Snorrehus Peppy

Juvena

 

Zalazar Jackpot

 

Den 4 december 1993 fødte Cairndy Kringle 4 cairnhvalpe efter Cairndy Luca Lorito, 2 af hver køn. De blev navngivet Zalazar Jumping Jack, Zalazar Jackpot, Zalazar Joan of Arc og Zalazar Jerry Hall. Da vi havde lavet en aftale med Helle og Peter omkring Kringles afkom, blev vi enige om at beholde de 2 hanner og den ene tæve til at kigge nærmere på. Det var i samme periode, at der var splittelse i hjemmet i Hornbæk. Samtidig lavede Helle en tilsvarende parring på Klejne . Det endte med, at Michael og jeg blev enige om at beholde alle tre, da vi ikke kunne enes om hvem der var bedst. Halli (Jerry Hall) var vi enige om var den bedste; og hun blev da også hurtig dkch,klbch og intch. Ham vi så kaldte Jay -Jay (Jumping Jack) var vi lidt uenige om. Michael var hans fortaler og Jay-Jay klarede sig meget fint som hvalp og unghund. Jackpot var for mig en stor langbenet dreng, der skulle have masser af tid. Jeg er så heldig at have kendt Cairndy Only Oliver, som desværre måtte sige farvel til livet i november 2000 14 år gammel. Da Oliver var hvalp syntes jeg, han var "grim" og jeg syntes Jackpot lignede ham fra dengang (Oliver er oldefar på begge sider). Da jeg havde set Oliver vokse til og blive en utrolig lækker/dejlig/smuk/charmerende hanhund, blev jeg enig med mig selv om at Jackpot skulle bare have tid, masser af tid ! Vi blev dog også enige om, at vi aldrig mere ville beholde 3 hvalpe fra samme kuld; for de blev kendt som ¨de tre vilde¨ og sikken de kunne hoppe. De var med i en tv optagelse med Roger Abrantes om hvad man skulle kigge efter når man valgte sig en hvalp og han var ret begejsteret for dem alle 3 !

 

Udstillingskarrieren

 

Det kom til at holde stik det med tiden. I november 1996 startede Jackpot's ¨ seriøse¨ udstillingskarriere med at blive 2.v åben han i Herning,BIR i Poznan og BIR i Kortrijk. Peter og Helle fik ham derefter over og bo hos dem, og Jackpot blev dkch i juli 1997 efter bla at have vundet åbenklasse på Europa udstillingen i København. Han sluttede som årets Cairn han #2.

 

1998 var jeg udstillings træt og vi udstillede ikke ret meget, men det blev dog til en tur til Estland hvor jeg var blevet inviteret til at deltage i Baltic winner show i Tallinn. Det var en meget spændende oplevelse både flyveturen og selve udstillingen. Resultatet :Jackpot blev Estch og Balticwinner.

 

Så begyndte 1999, vi manglede stadig det danske cacib (ham Eton stod i vejen) I marts bliver Jackpot BIR, det er jo selvfølgelig på en DTK udstilling! BIS 3 på Jysk Cairn skue, BIR i Tyskland, BIM på Bornholm, BIS på Landskampen og så endelig.......... under en engelsk special dommer Linda Firth,Cairngold, BIR i Brøndby,kbhv99 og CACIB, WAU - så var jeg glad,intch, YES!!!!!! Jackpot sluttede som Årets Cairn han #2 igen.

 

År 2000 (det lyder som en fremtids roman) Det var ikke meningen, at vi skulle udstille så meget, da der var en del runde fødselsdage,bryllupper og komfirmationer der selvfølgelig faldt sammen med udstillings weekenderne. Vi lagde ud i Fredericia: dom hunden er for tyk! Det er altså Jackpot vi taler om her, nå pyt. Haarlev x2 : Jeg ville egentlig ikke af sted, da jeg ikke var så tilfreds med hundenes pelskondition, men min økonomiske mand tvang mig, nu da vi nu havde meldt dem til, så pyt da . Og hvad sker BIR og BEST IN SHOW, wau at opnå det ; han blev også færdig som klubchampion. Dagen efter blev han BIR (søster blev BIM) og BEST IN SHOW 2 , nej nu må du holde. Jeg tudede som altid når jeg bliver rørt. Hold da op vi kunne have undværet den storebæltsbro da vi skulle hjem. Jackpot lider af storhedsvandvid i tiden der kom. Han sang lange sange og mente ikke at de kollektive beskeder gjaldt ham. Så er vi pludselig "tvunget" til de følgende udstillinger,da han nu fører som både årets Cairn og årets Terrier. Esbjerg /Kolding :vi har ikke meldt til. Støvring/Års : Ved hjælp af hjælp ude fra da vi er til komfirmation. Han bliver placeret i bedste han som #4 Vissenbjerg DKK skue: BIS 3 Frederiksværk/Hillerød giver placering som bedste han 2 og 3.

 

Så indtager vi Bornholm som altid i strålende vejr. Uha jeg er så nervøs da alle kommer hen og siger at Jackpot bare ser godt ud og det bliver da ham der vinder.Jeg har det bedst hvis at der ikke er nogen der regner os for noget; og det er nu det gælder ,hvis han skal beholde sin placering som Årets terrier. Han bliver 2.bedste han ,og jeg skal indrømme at jeg var dybt skuffet. Vi havde dog en dejlig dag og de fleste af Cairnudstillerne spiste sammen om aftenen på resturant i Sandvig og vi gav aftenkaffe bagefter i campingvognen.

 

Søndag på DKK kunne det ligesom være "ligemeget" med placeringeren, men vi drog afsted i højt humør. Og sikken en dag det blev : Michael fyldte 40 år og havde valgt at udskyde fødselsdagsfesten for at vi kunne tage til Bornholm . Hans eneste/store ønske var at få stegt ål og det fik han! Dagen starter fint - Jackpot vinder champion klassen,Rulle (Jackpots nevø) vinder hancert og Dise (Jackpots 1/2 søster) vinder champion klassen. Jackpot bliver BIR ,det var dejligt. Det er så en anden dommer, der skal dømme grupperne: Rodi Hübenthal fra Norge. Jeg står derinde i store ring i solen sammen med alle profferne, nå ja - vi er her da også. Pludselig er vi kun 2 tilbage og vi bliver BIG . Hold da op hvor er jeg glad ,det havde jeg aldrig drømt om. Så får vi at vide der er dommer ændring til BIS for Hindse Madsen har været nødt til at tage hjem. Det bliver så gruppe-dommeren, der har dømt samtlige 10 grupper der også skal dømme BIS. Vi havde en utrolig opbakning fra Terrier folket og Jackpot svæver som han aldrig har gjort før. Jeg tør ikke kigge til siderne, men så forsvinder den Newfoundlænder som han var så forelsket i og vi er kun 4 tilbage. Åh det er næsten ikke til at holde ud tænke på, at vi bliver placeret mellem de 4 i BIS Pludselig kan jeg kun se Beaglen tilbage dvs at vi bliver 1 eller 2. Birgit Seloy speaker og siger, at Zalazar Jackpot bliver BEST IN SHOW. Så går det op for mig og jeg tuder og dommeren siger på klingene norsk: Jamen lille pige det er da ikke noget at græde for!

 

Sikken en dag og lang bliver den også.Vi vil ud og fejre den med en god middag, men først lige gå en lille tur i det skønne område med hundene. Det bliver en laaang gå tur da Ane og jeg farer vild. Da jeg går bagved Jackpot som går ud i 5 meter flex linie, er jeg bare så stolt. Han traver stadig derudaf med højt løftet hale. Det er varmt og han har showet hele dagen, de andre hunde har tungen hængende helt ned ved vejen og halen er på halv stang, indtil de hører børnene på campingpladsen igen. Michael venter og venter i campingvognen da vi jo skal ud og fejre både BIS og Michael. Det bliver til sen aftens mad og vi slutter af på havnen i Gudhjem sammen med nogle af ¨konkurenterne¨ og en del våde varer!

 

Vissenbjerg: Jackpot vinder championklassen og bliver 2 bedste han. Landskamp: Jackpot vinder champion klassen for 3. gang og bliver BIS 4 Søndersø x 2: BIM og BIR men desværre ingen placering i BIS, så nu er løbet ved at være kørt mht konkurrencen om Årets Terrier . Det er sådan, at da man også får point ved at vinde sin race, er der jo nogle racer som har det noget "nemmere" og kan få point på næsten hver udstilling. Køge/Brøndby: Jackpot er ikke helt på toppen, jeg har dyrlæge til at checke han, men han kan ikke finde noget ud over at han er meget varm. Det bliver til 3 og 4 vinder champion ud af 8.

 

Ane og jeg havde talt om, at vi ville en tur til udlandet på udstilling. Det blev til en bustur til Europe-udstillingen i Poznan i oktober. Jackpot blev Europa Winner 2000, poznan winner 00, Polsk champion og BIM. Allcairn Janet Jackson blev BIR med Ane i snoren Sunds/Herning : Vi har årets største tilmeldte hunde med henholdsvis 112 og 97. Jackpot bliver 2.vinder champion og 3.bedste han lørdag. Søndag vil han ikke være i ringen, så vi nøjes med en ret flot kritik og ck (Hunden skulle skide !) Vi stiller også op med en avlsklasse og en opdrætsklasse, som begge bliver BIS lørdag. Det resulterer i at Kringle bliver Årets avlshund #3 og Kennel Zalazar bliver Årets opdrætter #3. Jackpot ender som Årets Cairn,Årets terrier #5 (med samme point som nummer 4 og kun 2 point efter #3, det er altså lidt surt ,men tak for kampen især til Birte og Herman) .

 

Det har været en utrolig dejlig oplevelse at mærke den opbakning og varme fra andre Cairn udstillere og det skal I hermed have stor tak for.

 

Titlerne og fremtiden

 

dkch estch plch intch klbch pzsg96 plsg96 baltw98 kbhv99 euv00 pzsg00 Cairn of the Year 2000 Zalazar Jackpot det er hans fulde navn nu. Udstillingerne bliver færre i år og nok mest i senior klassen, men han skal da med så længe han og vi stadig syntes det er sjovt. Parringer har han ikke haft så mange af, men nogle af de få hvalpe som han er far til har vi set på udstillinger med ganske gode placeringer. Bl.a.blev Strandridders Betty Boop BIS hvalp og Danmarksvinder på Cairn Terriernes Landsdels match. Selv har vi Zalazar Voodoo Magic, som vi håber bliver en værdig arvetager til sin far.

 

Mette Sørum