News 2007 from Zalazar Cairn Terrier

Agility DM i Køge den 2. september 2007

Kan en Cairn Terrier løbe agility?? Kan en Cairn Terrier kvalificere sig til DM??
Det skulle komme an på en prøve, især da det fra pålidelig kilde lød, at en dansk opdrættet Cairn Terrier aldrig havde deltaget i det officielle DM.
Jeg har, sammen med min Cairn Terrier Smilla (Zalazar Why Not), dyrket agility de sidste 4-5 år og deltaget i konkurrencer, primært i DKK-regi, næsten lige så længe.
Smilla er ikke nogen udpræget agility-hund. Hun er lille og tæt, og ikke speciel hurtig. Til gengæld er hun som oftest sikker på felterne og god til at lave små vendinger, hvilket gør, at hun vinder tid. Og vigtigst af alt – hun synes, det er sjovt, og det gør jeg også.
Hvert år sine mål og i år var vores mål bl.a. at kvalificere os til DM inden for FUFA. FUFA står for »Fællesudvalget for Agilityforeninger i Danmark« og blev stiftet i 1992 af De Danske Hundeskoler (DDH), Danmarks civile Hundeførerforening (DcH), Dansk Agility Forening (DAF) og Dansk Kennel Klub (DKK). FUFA står som arrangør af DM, der altid finder sted den første weekend i september. I løbet af sæsonen er der udtagelsesløb i forbindelse med de officielle stævner. Kravet for at kvalificere sig til DM, er 2 fejlfri løb i Spring Åben og 2 fejlfri løb i Agility Åben. Vi fik vores sidste udtagelse ved stævnet i Albertslund i starten af august, så den 2. september 2007 mødte vi op i Køge til årets DM. 35 små hunde havde kvalificeret sig og på dagen mødte 29 op - og kun én Cairn Terrier.
Vejret var rimeligt, køligt men tørt og stemningen i top. Om formiddagen skulle Spring klasserne afvikles, mens Agility klasserne skulle afvikles over middag.
De store hunde lagde ud, så der var tid til at iagttage, hvordan de løb banen. Endelig blev det vores tur. Banen havde 20 forhindringer med en fejlfri tid på 35 sekunder og med en max. højde på 35 cm. Smilla synes generelt, at 35 cm. er lige rigeligt for hende. Hun springer forhindringerne, men de trækker tænder ud, og tiden bliver derefter. Nogle gange tror jeg hun seriøst overvejer, om det ikke ville være både lettere og hurtigere at løbe under forhindringen i stedet ;o)
Her løb hun dog et flot løb og var fejlfri på banen, men kunne som forventet ikke helt holde tiden, så vi fik fejl på denne. Efter Springklassen lå vi som nummer 14, og skulle starte i den rækkefølge i Agility klassen. Også her var der ca. 20 forhindringer med en max. højde på 35 cm og en fejlfri banetid på 43 sekunder.
Smilla ydede igen en flot indsats, var fejlfri på banen men måtte inkassere en del fejl på tid. Hun sluttede på en superflot 10. plads og var én ud af kun tre hunde, som var fejlfri på banen i begge gennemløb!!
Nu har jeg fået armene ned, men det tog lang tid og jeg er fortsat pavestolt af min lille hund ;o)